SCOUTS
10 t/m 14 jaar

Bijeenkomst | zaterdag van 10:00 – 12:30 uur

Onze scouts houden wel van een uitdaging. Zoals een menshoge katapult bouwen,  zelfgemaakt brood roosteren boven het kampvuur, je eigen tent bouwen van zeil en stammen (en daar ook echt een nacht in slapen), of een hike. Maar ook spellen spelen, sport en typische scouting-activiteiten zoals pionieren staan op het programma. Buiten zijn en vooral veel gezelligheid, daar draait het om bij deze stoere meiden.

Elke zaterdag komen ze bij elkaar. Meestal in het Groenendaalse bos maar soms ook op een andere locatie zoals het Naaldenveld. Een aantal keer per jaar gaan de scouts een weekendje kamperen. In het voorjaar nemen ze deel aan de Regionale Scouting Wedstrijden. Daar ‘meten’ ze een weekend lang hun pionierskrachten met andere scoutinggroepen uit de regio.

In de zomervakantie gaan ze op zomerkamp. Op een locatie ergens in Nederland slapen ze in tenten, stoken een vuurtje, koken hun eigen eten, gaan zwemmen, leven zich helemaal uit op een groot pionierswerk en maken vooral heel veel plezier. Want scouting draait om samen leuke dingen doen.

De scouts doen veel samen, ook buiten de WABO om, en hebben veel plezier met elkaar. Er ontstaan vaak echte en hechte vriendschappen.

Natuurlijk mag je je gelijk aanmelden maar beter nog is het om vier keer bij ons langs te komen. Zo kan je ons zonder kosten of verplichtingen leren kennen en ervaren wat we tijdens een opkomst ondernemen. Interesse? Kom dan op zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.30 uur langs in ons clubhuis of neem contact met ons op via het contactformulier of mail naar scouts@waboscouting.nl

scouts1
scouts4
scouts6
scouts2
scouts3
scouts5