WELPEN
6,5 t/m 10 jaar

Bijeenkomst | zaterdag van 10:30 – 12:30 uur

De Welpen zijn jongste meiden van de WABO. Elke zaterdagochtend komen ze bij elkaar om avonturen te beleven in de jungle. De jungle?!? Misschien moeten we dat eerst even uitleggen. Het thema achter de Welpen is het verhaal van Mowgli. Je kent hem wel, het kleine jongetje dat helemaal alleen in de jungle terecht komt. Hij wordt opgevoed door wolven en sluit vriendschap met de dieren om hem heen. Maar het liefst speelt hij met mensenkinderen, zoals met zijn vriendinnetje Shanti en natuurlijk de jongste meiden van de WABO.

Elke zaterdag beleven ze avonturen, zo vaak mogelijk lekker buiten. Samen brengen ze een bezoekje aan beer Baloe om te knutselen of toneelstukjes te spelen, proberen ze de slinkse slang Kaa te ontwijken tijdens een speurtocht door het bos, of ze leren de

beginselen van knopen of hoe ze een pleister moeten plakken. Iedere week is weer anders!

Soms komen de welpen bij elkaar op een andere locatie, zoals op het Naaldenveld of de Binnenweg. Wat helemaal leuk is? Het jaarlijkse zomerkamp! Dan slapen ze een week lang in het clubhuis van een andere scoutinggroep in Nederland om daar mooie avonturen te beleven.

Natuurlijk mag je je gelijk aanmelden maar beter nog is het om vier keer bij ons langs te komen. Zo kan je ons zonder kosten of verplichtingen leren kennen en ervaren wat we tijdens een opkomst ondernemen. Interesse? Kom dan op zaterdagochtend tussen 10.30 en 12.30 uur langs in ons clubhuis of neem contact met ons op via het contactformulier of mail naar welpen@waboscouting.nl.

welpen1
welpen4
welpen5
welpen6
welpen3
welpen7